Соопштенија

19.04.2021

Хилберс од ММФ: Мерките и одлуките на Народната банка придонесоа за помали последици од пандемијата врз македонската економија

Прочитај повеќе..

17.04.2021

Пролетни средби: Состанок на гувернерката на Народната банка со директорот на Одделот за Европа на ММФ

Прочитај повеќе..

15.04.2021

Глигорова: Неточните информации и шпекулациите немаа материјален ефект врз банкарскиот систем и сите податоци укажуваат дека тој е стабилен

Прочитај повеќе..

14.04.2021

Поставеноста на монетарната политика е оценета како соодветна на макроекономските услови ‒ се задржува релаксирачкиот карактер

Одржана редовна седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Прочитај повеќе..

Настани

 

Економија за секого

Нефункционални кредити ‒ што значат од аспект на банкарските клиенти?

Прочитај повеќе..