Скопје, 31.01.2019

Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците

Прочитај повеќе..

Скопје, 29.01.2019

Извештај на ММФ за 2018 година: Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е стабилен

Прочитај повеќе..

19.01.2019

Извештај на „Фич“: Потврден кредитниот рејтинг на Република Македонија „ББ”, со позитивен изглед

Прочитај повеќе..

17.01.2019

Гувернерката на НБРМ на Форумот на „Еуромани“: Kако носители на политики во Централна и Источна Европа треба да се фокусираме на натамошно подобрување на фундаментите на економиите во регионот

Прочитај повеќе..

Редовна аукција за продажба на благајнички записи, 16 јануари 2019 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 16.01.2019

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на НБРМ

Прочитај повеќе..

Скопје, 15.01.2019

Во НБРМ се одржа почетната конференција на Твининг лајт проектот: „Јакнење на капацитетите на системот за борба против фалсификување евра“

Прочитај повеќе..

Скопје, 14.01.2019

Гувернерката на НБРМ и министерот за финансии на Форумот на Централна и Источна Европа на „Еуромани“

Прочитај повеќе..

Скопје, 3.1.2019 година

Информација за лажно претставување преку електронски пораки

Прочитај повеќе..