Виена, 27.03.2019

Ангеловска-Бежоска избрана за претставник на шест земји од регионов во Управниот одбор на Виенската иницијатива 2

Прочитај повеќе..

Скопје, 24.03.2019

Утре започнува Глобалната недела на парите: Народната банка со бројни активности

Прочитај повеќе..

Скопје, 20.03.2019

Потпишан нов меморандум за соработка: Регулаторните институции на финансискиот систем ќе ги зајакнат активностите за подигнување на нивото на финансиска писменост и ќе започнат активности за подобрување на финансиската инклузија на населението

Прочитај повеќе..

Савудрија, 16.03.2019

Ангеловска-Бежоска на 7. средба на гувернерите од регионот: Развојот на секторот финтек може да доведе до бројни придобивки во економиите на Централна и Југоисточна Европа

Прочитај повеќе..

Скопје, 13.03.2019

КОМП: Донесена одлука за намалување на основната каматна стапка на ниво од 2,25%

Прочитај повеќе..

Скопје, 12.03.2019

Извештај на „Стандард и Пурс“: Потврден кредитниот рејтинг на земјава „ББ-“, со стабилен изглед

Прочитај повеќе..

Скопје, 01.03.2019

Одржана серија работни состаноци на Народната банка и Комисијата за хартии од вредност

Прочитај повеќе..

Скопје, 28.02.2019

Позначајни движења во платниот биланс, движењата кај каматните стапки на банките и штедилниците и движењата кај останатите финансиски институции

Прочитај повеќе..

Скопје, 22.02.2019

Одржана работна средба за подготовка за Европскиот квиз на парите

Прочитај повеќе..

Скопје, 18.02.2019

Гувернерката Ангеловска-Бежоска претседаваше со сесијата за монетарна политика на конференцијата на Централната банка на Белгија „Предизвиците на политиките и новите форми на бизнис во дигиталната ера“

Прочитај повеќе..

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Прочитај повеќе..

Редовна аукција за продажба на благајнички записи, 13 февруари 2019 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 11.02.2019

Финансиската едукација станува предизвик за учениците во земјава

Голем одѕив на јавниот повик за учество во Европскиот квиз на парите

Прочитај повеќе..

Скопје, 09.02.2019

Продолжуваат активностите за натамошно јакнење на финансиската стабилност во земјава: усвоени две стратегии

Прочитај повеќе..

Скопје, 07.02.2019

Гувернерката Ангеловска-Бежоска: ЕБОР може да придонесе во консолидацијата на банкарскиот сектор и во развојот на алтернативните извори за финансирање, особено за малите и за средните претпријатија

Прочитај повеќе..

Скопје, 05.02.2019

Втора фаза од ССА: Правните и физичките лица можат да вложуваат во недвижности и во хартии од вредност во странство

Прочитај повеќе..

Скопје, 01.02.2019

Република Македонија пристапи кон највисокиот статистички стандард за дисеминација на податоци на ММФ – СДДС плус

Прочитај повеќе..