Скопје, 20.05.2019

Средба Ангеловска-Бежоска – Османи: Народната банка е посветена на евроинтегративните процеси

Прочитај повеќе..

Брисел, 17.05.2019

Гувернерката во Брисел: Позитивни оцени од ЕК за монетарната политика, продолжуваме интензивно да работиме на јакнење на финансиската стабилност

Прочитај повеќе..

Брисел, 17.05.2019

Ангеловска-Бежоска и Тевдовски на Економскиот и финансиски дијалог меѓу ЕУ и Западен Балкан и Турција

Прочитај повеќе..

Скопје, 15.05.2019 година

КОМП: Поволни поместувања во економијата

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 09.05.2019 година

Презентација: Ревизија на макроекономските проекции – мај 2019 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 09.05.2019

Усвоен најновиот Квартален извештај на Народната банка со макроекономските проекции за периодот 2019-2021 година

Одржана редовна седница на Советот на Народната банка

Прочитај повеќе..

Брисел,08.05.2019

Европски квиз на парите: Тимот на Северна Македонија втор во Европа

Прочитај повеќе..

Скопје, 03.05.2019

Народната банка ја додели Годишната награда за 2019 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 30.04.2019

Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците

Прочитај повеќе..

Скопје, 25.04.2019

Усвоени Годишниот извештај на Народната банка и Извештајот за ризиците во банкарскиот систем на земјава во 2018 година

Одржана редовна седница на Советот на Народната банка

Прочитај повеќе..

Вашингтон, 14.04.2019

Средби во Вашингтон: Монетарната политика е соодветна, Народната банка склучи нов меморандум за соработка со Европската инвестициска банка

Прочитај повеќе..

Вашингтон, 12.04.2019

Ангеловска-Бежоска и Тевдовски на Пролетните средби на ММФ и Светската банка во Вашингтон

Прочитај повеќе..

Редовна аукција за продажба на благајнички записи, 10 април 2019 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 10.4.2019

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Прочитај повеќе..

Виена, 09.04.2019

Ангеловска-Бежоска на Конференција на Европската комисија: Релативно високиот степен на поврзаност на нашиот финансиски систем со европскиот носи бројни придобивки за нашата економија

Прочитај повеќе..

Скопје, 4.4.2019

Во Народната банка започнуваат активностите за подготовка на првата национална стратегија за финансиска едукација на популацијата

Во соработка со ОЕЦД и Министерството за финансии на Холандија

Прочитај повеќе..

Скопје, 30.03.2019

Ангеловска-Бежоска: За забрзана реална конвергенција на земјите од регионот, потребно е создавање услови за поголема мобилизација на домашниот финансиски потенцијал и зајакната финансиска интермедијација

Прочитај повеќе..

Скопје, 29.03.2019

Промени кај надворешниот долг, надворешните побарувања и меѓународната инвестициска позиција и движења кај каматните стапки на банките и штедилниците

Прочитај повеќе..

Скопје, 28.03.2019

Започна Програмата финансирана од ЕУ за јакнење на капацитетите на централните банки од Западен Балкан – вклучена и нашата централна банка, 28.03.2019

Прочитај повеќе..

Скопје, 27.03.2019

Марко Инѓилизов и Викторија Панова се победници на националниот натпревар – ќе ја претставуваат земјава на финалето на Европскиот квиз на парите

Прочитај повеќе..