Скопје, 10.07.2019

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 01.07.2019

Ангеловска-Бежоска на Годишната конференција и на Годишното генерално собрание на БИС

Прочитај повеќе..

Скопје, 27.06.2019

Завршна конференција на твининг проектот на ЕУ во Скопје „Јакнење на капацитетите на системот за борба против фалсификување евра“

Прочитај повеќе..

Скопје, 22.06.2019

Состанок на Конституенцата: Со реформи до поправеден систем за сите

Прочитај повеќе..

Скопје, 18.06.2019

Состанок на Конституенцата во Скопје: истакнати меѓународни експерти ќе дискутираат за клучни економски теми

Прочитај повеќе..

Скопје, 12.06.2019

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 11.06.2019

Состанокот на Холандско-белгиската конституенца на ММФ и Групацијата на Светската банка годинава ќе се одржи во Скопје

Прочитај повеќе..

Скопје, 06.06.2019

Вицегувернерката Митреска на тркалезна маса во организација на ЦЕФ

Прочитај повеќе..

Охрид, 05.06.2019

На патот кон ЕУ, Северна Македонија ги отвора вратите за менување на платежниот пејзаж

Успешно заврши 12. конференција за плаќањата и пазарната инфраструктура

Прочитај повеќе..

Охрид, 04.06.2019

Конференција на Народната банка: Ќе се поттикнуваат активности за значително подобрување на пазарот на платежни услуги во земјава

Прочитај повеќе..

Охрид, 03.06.2019

Започна 12. конференција за плаќањата и пазарната инфраструктура во организација на Народната банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 31.05.2019

Во понеделник започнува 12. конференција за плаќањата и пазарната инфраструктура во организација на Народната банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 31.05.2019

Позначајни движења во платниот биланс, движењата кај каматните стапки на банките и штедилниците и движењата кај останатите финансиски институции

Прочитај повеќе..

Скопје, 31.05.2019

Средба со вицешампионите на Европскиот квиз на парите

Одржана средба по повод завршувањето на Деновите на финансиската писменост

Прочитај повеќе..

Скопје, 30.05.2019

Донесени Стратегискиот план и Програмата на истражувачката активност на Народната банка за следниот тригодишен период, како и неколку одлуки во сферата на банкарското работење

Одржана редовна седница на Советот на Народната банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 30.05.2019

Објавена Годишната информација за плаќањата во земјава за минатата година

Прочитај повеќе..

Скопје, 29.05.2019

Остварена средба меѓу гувернерката Ангеловска-Бежоска и претседателот Пендаровски

Прочитај повеќе..

Скопје, 28.05.2019

Со голем интерес кај граѓаните започнаа Деновите на финансиската писменост

Прочитај повеќе..

Скопје, 22.05.2019

Ангеловска-Бежоска на конференцијата „Економско-финансиски дијалог со ЕУ – од препораки во реформски мерки“

Прочитај повеќе..