Вашингтон, 14.04.2019

Средби во Вашингтон: Монетарната политика е соодветна, Народната банка склучи нов меморандум за соработка со Европската инвестициска банка

Прочитај повеќе..

Вашингтон, 12.04.2019

Ангеловска-Бежоска и Тевдовски на Пролетните средби на ММФ и Светската банка во Вашингтон

Прочитај повеќе..

Редовна аукција за продажба на благајнички записи, 10 април 2019 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 10.4.2019

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Прочитај повеќе..

Виена, 09.04.2019

Ангеловска-Бежоска на Конференција на Европската комисија: Релативно високиот степен на поврзаност на нашиот финансиски систем со европскиот носи бројни придобивки за нашата економија

Прочитај повеќе..

Скопје, 4.4.2019

Во Народната банка започнуваат активностите за подготовка на првата национална стратегија за финансиска едукација на популацијата

Во соработка со ОЕЦД и Министерството за финансии на Холандија

Прочитај повеќе..

Скопје, 30.03.2019

Ангеловска-Бежоска: За забрзана реална конвергенција на земјите од регионот, потребно е создавање услови за поголема мобилизација на домашниот финансиски потенцијал и зајакната финансиска интермедијација

Прочитај повеќе..

Скопје, 29.03.2019

Промени кај надворешниот долг, надворешните побарувања и меѓународната инвестициска позиција и движења кај каматните стапки на банките и штедилниците

Прочитај повеќе..

Скопје, 28.03.2019

Започна Програмата финансирана од ЕУ за јакнење на капацитетите на централните банки од Западен Балкан – вклучена и нашата централна банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 27.03.2019

Марко Инѓилизов и Викторија Панова се победници на националниот натпревар – ќе ја претставуваат земјава на финалето на Европскиот квиз на парите

Прочитај повеќе..

Виена, 27.03.2019

Ангеловска-Бежоска избрана за претставник на шест земји од регионов во Надзорниот одбор на Виенската иницијатива 2

Прочитај повеќе..

Скопје, 24.03.2019

Утре започнува Глобалната недела на парите: Народната банка со бројни активности

Прочитај повеќе..

Скопје, 20.03.2019

Потпишан нов меморандум за соработка: Регулаторните институции на финансискиот систем ќе ги зајакнат активностите за подигнување на нивото на финансиска писменост и ќе започнат активности за подобрување на финансиската инклузија на населението

Прочитај повеќе..

Савудрија, 16.03.2019

Ангеловска-Бежоска на 7. средба на гувернерите од регионот: Развојот на секторот финтек може да доведе до бројни придобивки во економиите на Централна и Југоисточна Европа

Прочитај повеќе..

Скопје, 13.03.2019

КОМП: Донесена одлука за намалување на основната каматна стапка на ниво од 2,25%

Прочитај повеќе..

Скопје, 12.03.2019

Извештај на „Стандард и Пурс“: Потврден кредитниот рејтинг на земјава „ББ-“, со стабилен изглед

Прочитај повеќе..

Скопје, 01.03.2019

Одржана серија работни состаноци на Народната банка и Комисијата за хартии од вредност

Прочитај повеќе..

Скопје, 28.02.2019

Позначајни движења во платниот биланс, движењата кај каматните стапки на банките и штедилниците и движењата кај останатите финансиски институции

Прочитај повеќе..