Охрид, 05.06.2019

На патот кон ЕУ, Северна Македонија ги отвора вратите за менување на платежниот пејзаж

Успешно заврши 12. конференција за плаќањата и пазарната инфраструктура

Прочитај повеќе..

Охрид, 04.06.2019

Конференција на Народната банка: Ќе се поттикнуваат активности за значително подобрување на пазарот на платежни услуги во земјава

Прочитај повеќе..

Охрид, 03.06.2019

Започна 12. конференција за плаќањата и пазарната инфраструктура во организација на Народната банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 31.05.2019

Во понеделник започнува 12. конференција за плаќањата и пазарната инфраструктура во организација на Народната банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 31.05.2019

Позначајни движења во платниот биланс, движењата кај каматните стапки на банките и штедилниците и движењата кај останатите финансиски институции

Прочитај повеќе..

Скопје, 31.05.2019

Средба со вицешампионите на Европскиот квиз на парите

Одржана средба по повод завршувањето на Деновите на финансиската писменост

Прочитај повеќе..

Скопје, 30.05.2019

Донесени Стратегискиот план и Програмата на истражувачката активност на Народната банка за следниот тригодишен период, како и неколку одлуки во сферата на банкарското работење

Одржана редовна седница на Советот на Народната банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 30.05.2019

Објавена Годишната информација за плаќањата во земјава за минатата година

Прочитај повеќе..

Скопје, 29.05.2019

Остварена средба меѓу гувернерката Ангеловска-Бежоска и претседателот Пендаровски

Прочитај повеќе..

Скопје, 28.05.2019

Со голем интерес кај граѓаните започнаа Деновите на финансиската писменост

Прочитај повеќе..

Скопје, 22.05.2019

Ангеловска-Бежоска на конференцијата „Економско-финансиски дијалог со ЕУ – од препораки во реформски мерки“

Прочитај повеќе..

Скопје, 20.05.2019

Средба Ангеловска-Бежоска – Османи: Народната банка е посветена на евроинтегративните процеси

Прочитај повеќе..

Брисел, 17.05.2019

Гувернерката во Брисел: Позитивни оцени од ЕК за монетарната политика, продолжуваме интензивно да работиме на јакнење на финансиската стабилност

Прочитај повеќе..

Брисел, 17.05.2019

Ангеловска-Бежоска и Тевдовски на Економскиот и финансиски дијалог меѓу ЕУ и Западен Балкан и Турција

Прочитај повеќе..

Скопје, 15.05.2019 година

КОМП: Поволни поместувања во економијата

Одржана редовната седница на Комитетот за оперативна монетарна политика на Народната банка

Прочитај повеќе..

Скопје, 09.05.2019 година

Презентација: Ревизија на макроекономските проекции – мај 2019 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 09.05.2019

Усвоен најновиот Квартален извештај на Народната банка со макроекономските проекции за периодот 2019-2021 година

Одржана редовна седница на Советот на Народната банка

Прочитај повеќе..

Брисел,08.05.2019

Европски квиз на парите: Тимот на Северна Македонија втор во Европа

Прочитај повеќе..

Скопје, 03.05.2019

Народната банка ја додели Годишната награда за 2019 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 30.04.2019

Позначајни движења кај каматните стапки на банките и штедилниците

Прочитај повеќе..

Скопје, 25.04.2019

Усвоени Годишниот извештај на Народната банка и Извештајот за ризиците во банкарскиот систем на земјава во 2018 година

Одржана редовна седница на Советот на Народната банка

Прочитај повеќе..