Скопје, 28 јануари 2019 година

Извештај на ММФ за 2019 година: Монетарната политика е соодветна, а банкарскиот систем е здрав

Прочитај повеќе..

Скопје, 22 јануари 2020 година

Склучен меморандум за соработка помеѓу Народната банка и Комисијата за заштита на конкуренцијата

Прочитај повеќе..

Скопје, 20 јануари 2020 година

Јавен повик до основните и средните училишта за учество во Европскиот квиз на парите

Прочитај повеќе..  • Соопштенија за печат  20202019  |  2018 
  • Говори  |  Гувернер Анита Ангеловска-Бежоска  |  Претходни гувернери  |  Вицегувернери  |  Вицегувернери (до 2018 година)  |  Главен економист 
  • Интервјуа