Muzeu i Bankës Popullore kujdeset për dhe i ruan këto koleksione të objekteve:

  • Koleksion i monedhave të paionëve;
  • Koleksion i monedhave antike maqedonase;
  • Koleksion i monedhave antike greke;
  • Koleksion i monedhave kelte;
  • Koleksion i monedhave ilire;
  • Koleksion i monedhave republikane romake;
  • Koleksion i monedhave perandorake romake;
  • Koleksion i monedhave provinciale romake;
  • Koleksion i monedhave bizantine;
  • Koleksion i monedhave të mesjetës së vendeve ballkanike;
  • Koleksion i monedhave veneciane;
  • Koleksion i formave pseudo-parave, modaleve, vulave dhe eksagiumeve:
  • Koleksion i monedhave Otomane;
  • Koleksion i parave moderne.

Një pjesë janë të ekspozuara brenda ekspozitës në kabinetin e Guvernatorit dhe tjetra brenda ekspozitës permanente muzeore.