Скопје, 24 октомври 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за интернет порталот „Денар“

Прочитај повеќе..

Скопје, 25 август 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за Македонска радио телевизија, МТВ, прв програмски сервис

Прочитај повеќе..

Скопје, 19 август 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за Асоцијацијата за е-трговија на Македонија

Анита Ангеловска-Бежоска, гувернер на НБРМ: Финтек компаниите ќе ја поттикнат конкуренцијата и ќе придонесат кон воведување иновативни решенија за плаќања во е-трговија

Прочитај повеќе..

Скопје, 11 август 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Вечер“

Анита Ангеловска-Бежоска, гувернер на НБРМ: Цврсто останувам на ставот дека фиксниот курс на денарот е оптимален за македонската економија

Прочитај повеќе..

Скопје, 20 јули 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за „Капитал“

Анита Ангеловска-Бежоска: Ќе водaм монетарна политика што ќе создаде амбиент за поголем економски раст

Прочитај повеќе..

Скопје, 10 јули 2018

Интервју на гувернерката на Народната банка на Република Македонија, д-р Анита Ангеловска-Бежоска, за МИА

Прочитај повеќе..