Скопје, 31.10.2019

Говор на Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка, по повод Светскиот ден на штедењето, Скопје, 31.10.2019

Прочитај повеќе..

Скопје, 30.10.2019

Говор на Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка, на почетна конференција на Твининг проектот „Јакнење на институционалниот капацитет на Народната банка на патот кон нејзино членство во ЕСЦБ“, Скопје, 30.10.2019

Прочитај повеќе..

Скопје, 28.10.2019

Говор на Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка, на настанот по повод Денот на европската статистика одржан во Народна банка, Скопје, 28.10.2019 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 27.09.2019

Говор на Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка, на Петтиот состанок на Регионалната работна група за финансиска едукација на Југоисточна Европа, Скопје, 27.09.2019 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 22.06.2019

Говор на гувернерката на Народната банка на Република Северна Македонија, Анита Ангеловска-Бежоска, на Состанокот на Конституенцата на ММФ и Групацијата на Светската банка, Скопје, 22.06.2019 година

Прочитај повеќе..

Охрид, 03.06.2019

Говор на Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка, на 12. конференција за плаќањата и пазарната инфраструктура: Отворени врати за менување на платежниот пејзаж, 3-5 јуни 2019 година, Охрид, Северна Македонија

Прочитај повеќе..

Брисел, 17.05.2019

Обраќање на д-р Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка, Министерски дијалог за Програмите за економски реформи на земјите кандидатки, Брисел, 17 мај 2019 година

(достапно само на англиски јазик)

Прочитај повеќе..

Скопје, 09.05.2019 година

Презентација: Ревизија на макроекономските проекции – мај 2019 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 20.03.2019 година

Обраќање на д-р Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка, на промотивниот настан по повод склучувањето Меморандум за финансиска едукација и финансиска инклузија и Глобалната недела на парите, Скопје, 20 март 2019 година

Прочитај повеќе..

Скопје, 22.02.2019 година

Обраќање на д-р Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка на работната средба со наставниот кадар за Европскиот квиз на парите, Скопје, 22 февруари 2019 година

Прочитај повеќе..

Обраќање на д-р Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на НБРМ на промотивниот настан по повод пристапувањето на Република Македонија кон највискиот статистички стандард за дисеминација на податоци на ММФ – СДДС плус, Скопје, 1 февруари 2019 година

Прочитај повеќе..

Обраќање на д-р Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка на Република Македонија на Работилницата за новинари – 2018 г., организирана од НБРМ, Скопје, 25.12.2018

Прочитај повеќе..

26 и 27 ноември 2018 година, Виена, Австрија

Презентација на излагањето на д-р Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на НБРМ на панел-дискусијата на гувернери одржана во рамки на Конференцијата за европска економска интеграција организирана од Австриската централна банка

(достапно само на англиски јазик)

Прочитај повеќе..

Презентација на тема: Ревизија на макроекономските проекции – ноември 2018

Прочитај повеќе..

Говор на д-р Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка на Република Македонија, по повод Светскиот ден на штедењето - свеченост на Македонската банкарска асоцијација, 30 октомври 2018 година, Скопје, Македонија

Прочитај повеќе..

Излагање на д-р Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка на Република Македонија, дебатен форум организиран од Институтот за бизнис и менаџмент „Хајделберг“ - Скопје, 18 октомври 2018 година

Дебатен форум на тема „Перспективите за младите лица од полноправното членство на земјата во НАТО и ЕУ ‒ влијанија врз монетарната политика, бизнисот и пазарот на капитал“

Прочитај повеќе..

Говор на г-ѓа Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка на Република Македонија, на семинарот „Справување со нефункционалните кредити во ЕУ: регулаторни и супервизорски активности“, 18.10.2018 година, Скопје, Македонија

Прочитај повеќе..

17.10.2018

Говор на д-р Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка на Република Македонија, по повод Европскиот ден на статистиката, Скопје, Македонија

Прочитај повеќе..

5.10.2018 година

Учество на гувернерката на Народната банка на научна конференција на МАНУ во Охрид

Прочитај повеќе..

5 септември, 2018 година

Платформа за дискусија на Анита Ангеловска-Бежоска, гувернерка на Народната банка на Република Македонија - Предизвици за инвестициите и нивното финансирање во земјите од ЦИЈИЕ, 5-7 септември, 2018 година, Виена, Австрија

(достапно само на англиски јазик)

Прочитај повеќе..