Соопштение на НБРМ, 11.5.2017

Со финансиската едукација, граѓаните до здрави одлуки и поквалитетно живеење

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 27.3.2017

Глобалната недела на парите (27 март ‒ 2 април 2017 година)

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 12.1.2017

Гувернерот на Народната банка на Република Македонија, г. Димитар Богов и директорот на Бирото за развој на образованието, г-ѓа Весна Хорватовиќ, потпишаа Меморандум за соработка во областа на финансиската писменост и други области во образованието

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 25.11.2016

Врачени наградите за најуспешни творби на Конкурсот по повод Денот на штедењето

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 26.10.2016

Стопанската комора на Македонија и Народната банка на Република Македонија потпишаа меморандум за соработка во областа на унапредување на финансиската едукација

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 7.10.2016

Народната банка на Република Македонија (НБРМ), во соработка со Европскиот фонд за Југоисточна Европа (ЕФСЕ), изготви три едукативни брошури на следниве теми: „Со штедење денари до остварување на соништата!“, „Што треба да знаеме пред да земеме кредит“ и „Дали вие управувате со вашите пари или вашите пари управуваат со вас?“.

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 15.3.2016

Одбележување на Глобалната недела на парите - 14 до 20 март 2016 година

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 10.2.2016

Во просториите на Училиштето „Вудроу Вилсон“, во присуство на гувернерот на НБРМ, г. Димитар Богов, и директорот на Одборот на Училиштето „Вудроу Вилсон“, г-ѓа Елита Маша, беше потпишан Меморандумот за соработка во областа на социјалната и финансиската едукација.

Прочитај повеќе..

Соопштение на НБРМ, 4.12.2015

Награди за децата со најдобри творби за осигурување и штедење

Прочитај повеќе..